Mi minden derülhet ki az ajtózárak áraiból?

Nyílászárók cserélje során sokan árak alapján szeretnék kiválasztani azt, hogy milyen ajtó, és ablakok kerüljenek fel az otthonukra, pedig talán ez az egyik legrosszabb, amit tehetünk.

A nyílászárók kiválasztása során legyünk nagyon körültekintőek, hiszen, ha az idő múlásával mégis megbánjuk a döntésünket, nem olyan egyszerű az ajtókat és az ablakokat újra kicserélni.

Nem csak az ablakok és ajtók, hanem az ajtózárak esetében is nagyon sok minden tudja befolyásolni azt, hogy az adott zár éppen milyen áron kerül ki a piacra. Ám az első és legfontosabb, amit el kell döntenünk a zárak kiválasztása során, hogy mégis mennyit ér a biztonságunk.

Miért kell elkerülnünk az olcsó zárakat?

Mindenki szeretné a lehető legnagyobb biztonságban érezni magát a saját otthonában, hiszen senki nem szeretne azon idegeskedni, hogy vajon betoppan -e egy idegen ember a szobánkba az éj leple alatt, és senki nem akar egy teljesen felforgatott lakásra hazaérni a munkából. A zárak árai azonban nagyban függenek a márkáktól, a típustól, a jellegétől, illetve még a kereskedőtől is. Egyáltalán nem mindegy az sem, hogy egy zárat a bejárati ajtónkra, a garázsunkra, vagy éppen a kertkapunkra szeretnénk vásárolni.

Sokan tévesen úgy gondolják, hogy a bejárati ajtó zára lehet olcsó akkor, ha maga az ajtó drágább és minőségibb. Azt azonban érdemes tisztázni, hogy a nagyon olcsó zár a legtöbbször silány minőséggel rendelkezik, így ezeket jobb, ha elkerüljük.

Azt is fontos leszögezni, hogy csak akkor lehetünk teljesen biztonságban otthon, ha nem csak az ajtó, hanem az ajtó zár is kiváló minőséggel rendelkezik. Ennek ellenére természetesen tudunk vásárolni jó minőségű ajtózárat kedvező áron is, de ehhez figyelnünk kell az aktuális kedvezményeket, és akciókat is.

Az ajtózár kiválasztása során ne felejtsük el, hogy elbukhatjuk a biztosítótól járó kártérítés abban az esetben, ha betörnek a lakásunkba akkor, ha nem megfelelő zár került fel a bejárati ajtónkra. A lakásbiztosítási szerződésben a biztosítónak mindig fel kell tüntetnie azt, hogy pontosan milyen ajtózárnak kell felkerülnie az ingatlan bejárati ajtajára.