Biztonságban egy rossz környéken is!

Manapság még mindig magas a betörések száma, és egyes környékeken ez gyakoribb probléma.

Minden városban van egy úgymond, rossz környék, ahol gyakoribb bűnelkövetés, a betörés, a lopás, és a rendőröket is gyakrabban riasztják ide. Persze az is megesik, hogy a környéknek csak a híre rossz, alapvetően nem történik több bűneset, mint máshol, csak régebben volt itt ilyen probléma, de a pletykák még mindig élnek, így ide nem is költözünk szívesen. Persze a rossz hír befolyásolja az ingatlanok árát, legyen szó kiadásról vagy vásárlásról, így megeshet, hogy nem tehetünk mást, ilyen környékre költözünk.

Érdemes költözés előtt azért utána járni, hogy valóban annyira rossz-e az adott környék, mint mondják. Ezt egyébként a rendőrségen meg tudjuk tenni, ott ugyanis létezik egy statisztikán alapuló térkép, ami meg tudja nekünk mutatni, hogy a város melyik részén történik több bűncselekmény, esetleg betörés. Akkor sem kell feltétlen megijedni, ha egy rossz környékre költözünk, mert a megfelelő óvintézkedéssel biztonságban tudhatjuk az értékeinket, és az otthonunkat egyaránt. De mit is tehetünk?

Fontos a minőségi zár, de a minőségi ajtó is

Először is mindenképp ellenőrizzük a nyílászárók és a zárak állapotát költözés előtt. Attól, hogy egy zár minőségi, még az ajtó lehet silány, és bár a zárat ugyan nem törik fel, de ha az ajtó vagy az ablak kimozdítható a keretéből, akkor hiába volt jó zár az ajtón. Ugyanez persze fordítva is igaz, hiába van biztonsági ajtó, ha a zár olcsó, kínai zár, amit 5 másodperc alatt fel lehet törni. Mindkettőnek jó állapotúnak, és védelemmel ellátottnak kell lennie, hogy valóban biztonságban érezhessük magunkat.

Érdemes lakásbiztosítást is kötni, hiszen ha valóban rossz a környék, akkor egy biztonsági ajtó és zár esetén is történhetnek betörések. Viszont arra nagyon figyeljünk, hogy milyen zárat vár el a biztosító. Általában védelemmel ellátott, minőségi zárakat fogadnak el, ha ugyanis nem ilyen van az ajtón, akkor meg is tagadhatják a kártérítés fizetését.