Hová kerüljön a nyaraló pótkulcsa?

Talán a nyaraló esetében még fontosabb, hogy legyen pótkulcs, mint a lakásunk/vagy házunk esetében. Az otthonunk esetében könnyebben fogunk találni szerelőt, és nagyobb eséllyel tudunk bejutni, ha ne talán tán elvész a kulcsunk, hiszen a családtagok közül valaki biztosan hamar tud jönni, és beenged minket. Ám a nyaralók esetében a család jellemzően együtt mozog, és bizony általában kulcsból is csak egyet viszünk le a strandra, esetleg a kirándulásokra. Érdemes tehát több nyaraló kulcsban gondolkodni, és a pótkulcsot rendesen elrejteni.

Ha kirándulni megyünk, akkor mehet egy plusz kulcs a kocsi kesztyűtartójába, mert ha a nyaraló kulcsa ki is esik a táskánkból, a kocsiban még mindig lesz egy tartalék. Ám ha közel vagyunk a strandhoz, akkor gyalog megyünk, tehát nem autóval, így viszont már bajosabb elrejteni egy pótkulcsot, de korántsem lehetetlen. De miért is fontos a pótkulcs? Természetesen azért, mert a strandra jellemzően nem viszünk magunkkal mindent, sokan még telefont sem, csak némi készpénzt, törölközőt, esetleg pár játékot, de értéket nem. Ha pedig elvész a kulcs, még segítséget is nehezen hívunk, hiszen az ajtó zárva, a telefonok pedig bent, a nyaralóban.

Ahová semmiképp se tegyünk pótkulcsot

Az otthonunk pótkulcsát sem tesszük a villanyórába, és bizony a nyaraló kulcsának sem a legjobb hely. Nagyon sok vidéki tóparti település van, ahol nem jellemző annyira a betörés, de jobb félni, mint megijedni. A nyaralók esetében ugyanis bár sokszor nincsenek nagy értékék, de telefonok, tabletek, laptopok, fényképezőgépek igen, ezeket pedig könnyen be lehet tenni egy táskába. És mivel a nyaraló övezetben a szomszédok nem ismerik egymást, honnan is tudná bárki, hogy a szomszéd nyaralóban illetéktelen személy jut be éppen egy pótkulccsal.

Ha olyan helyre kerül a pótkulcs, mint a villanyóra, a lábtörlő alja vagy akár a postaláda, akkor sajnos bárki hozzáfér, bejut, elvisz mindent, ami mozdítható, és még vissza is zárja az ajtót. Jobban járunk tehát, ha óvatosak vagyunk, és olyan helyet keresünk a pótkulcs számára, ami nem egyértelmű.