Hogyan védjük meg otthonunkat a betörőkkel szemben?

Manapság még mindig nagyon gyakoriak a betöréses lopások. Sokan persze csak legyintenek, hogy velük ilyen nem történhet, pedig a helyzet az, hogy a jelenlegi, kedvezőtlen gazdasági helyzetben a lopások száma egyre magasabb, ami így növeli annak az esélyét, hogy egyszer velünk is megesik, hogy arra érünk haza, hogy valaki kirámolta a lakásunkat. Persze, ha megtesszük a szükséges óvintézkedéseket, akkor ezt el is tudjuk kerülni, még akkor is, ha a környék, ahol élünk, nem a legbiztonságosabb.

Az egyik fontos lépés, hogy az ajtók és az abroncsok is megfelelő állapotúak legyenek. Nem is gondolnánk, hogy ablakon át is milyen sok betörés történik, de a bejárat ajtók esetében sem ritka, hogy a betörő egy egyszerű feszítővassal érkezik, és mivel az ajtó vagy az ablak kerete már nem illeszkedik tökéletesen, így csak feszít egy kicsit, és már ki is mozdította a helyéről. Fontos tehát, hogy az ajtó és az ablak is időben cserére kerüljön, ha már nem leszolgálta az idejét. Ami pedig még ennél is fontosabb, hogy megfelelő zár kerüljön fel az ajtóra.

Milyen zár kerüljön fel az ajtóra?

A zárak megléte kulcsfontosságú a betörésvédelem szempontjából. Sajnos még mindig nagyon sokan vannak, akik silány, olcsó zárat tetetnek fel, mert a drágábbat vagy nem engedhetik meg magunknak, vagy mert úgy gondolják, hogy felesleges, hiszen hozzájuk úgysem tör be senki. A helyzet azonban az, hogy a betörők pont az ilyen silány zárakra vadásznak, mert ezeket akár 5 másodperc alatt is fel lehet törni. Az ELZETT zárait azonban nem! Az Elzett mindig is minőségi zárakat gyártott, és a saját biztonságunk érdekében inkább ezeket érdemes választani.

A több ponton záródó, védelemmel ellátott zárak ugyanis magas biztonsági fokozatot jelentenek, mert ezek feltörése nem lehetetlen, de rendkívül időigényes és persze zajos is. Ezt pedig nem kockáztatják meg a betörők. Ha szeretnénk megvédeni otthonunkat, fontos, hogy a nyílászárók, és a zárak is betörésbiztosak legyenek, egy silány ajtó vagy zár könnyű préda a betörők szemében.