Zárbetétek a Kaba Elzett kínálatából

elzett, elzettzár, elzett zár, zárcsere, kulcsmásolásMár több mint 50 éve lehet vásárolni Magyarország legnépszerűbb zárbetétjét a 751-es típusú, sárgaréz cilindert.

Egészen a 2000-es évek elejéig ez a zárbetét hazai gyártású volt, majd egy idő után távol keletre került a gyártás. A szigorú minőségbiztosítási szabálynak köszönhetően, a hengerzár minősége nem gyengült. Napjainkban is ez a leggyakrabban vásárolt zárbetét. Nem sok kulcscsomó van, amin ne lenne egy-egy kockafejű Elzett kulcs.

Az Elzett méretválasztéka kielégítő, a 30x30mm mérettől, egészen az 50/50 mm méretig, 5mm-ként, minden méretben elérhető.

Szükség szerint hevederzárba is szerelhető, fogaskerekezhető. A 30/30-as méretet lehet kérni forgató gombos kivitelben is. Könnyen felismerhető, hiszen szemből, a zárbetéten zárbetétbe szembe, mindkét oldalon megtalálható az Elzett felirat. Csak sárgaréz színben kapható, nincs króm, vagy szálcsiszolt változat. Minden esetben, gyárilag három kulcsos a cilinderbetét, de ehhez a típushoz a legkönnyebb, a legolcsóbb, és a leggyorsabb kulcsot másoltatni. Elzett zárbetétet sokszor kérnek tőlünk társasházak, amiket hozott kulcsra kell kódolni, így lehetőség van arra, hogy tovább használják a régi kulcsokat.

Kivitelei

Fél zárbetét – olyan cilinder, aminek az egyik oldala működik csak kulccsal, a másik felébe nem lehet kulcsot rakni. A hossza 40mm.

Gombos zárbetét – aminek a belső oldalára forgató gombot raknak, így abból az irányból könnyebben lehet zárni az ajtót. Amennyiben belülről be van zárva az ajtó, kívülről a kulccsal mindig ki lehet nyitni.

Aszimmetrikus zárhenger – olyan zárbetét, aminek a csavarrögzítő furat nem középen van, hanem valamelyik irányban el van tolva.

Az Elzett zárbetétekre minden esetben 2 év garanciát adunk, de a mindennapi használat és tapasztalat az, hogy akár évtizedekig is működnek. Persze nem árt a zárszerkezetet is karban tartani, amiben maga a zárbetét van.

Gyakran a rossz minőségű kulcsmásolatok teszik tönkre a zárakat. Mindig olyan helyen másoltasson kulcsot, ahol csak ezzel foglalkoznak! A jó minőségű kulcsmásolat biztos garanciát nyújt a zár hosszú élettartamára!

A Kulcskirályban, a 30/30mm méretű, 751 típusú zárbetétből, tartunk a polcon ötkulcsos kivitelt is. Ezzel is megkönnyítve a választást vásárlóink számára.