Miért érdemes minőségi, Elzett zárat választani?

Amikor zárcserére kerül a sor, akkor sokan előre félnek, hogy milyen drága lesz, nemcsak a munkadíj, de maga a zár is. Ezért hát sokan úgy döntenek, hogy inkább a záron spórolni, hiszen a munkadíjon nem tudnak, hacsak nem maguk szerelik be a zárat. Zárat cserélni nem mindenki tud, be sem vállalják az emberek, így inkább a zárból vesznek olcsóbb fajtát. Igen ám, de egy olcsó zárral valóban csak spórolni tudunk, és könnyítjük a pénztárcánk terheit, de biztonságos nem lesz a bejárati ajtók. Persze sokan legyintenek, hogy hozzájuk úgysem törnek be, nincs is mit elvinni.

Pedig sokszor a betörők nem a gyémántra vagy a kötvényekre utaznak, mint azt a filmekben megszokhattuk, hanem a lakásban lévő készpénzt, elektronikai cikkeket viszik el. A silány zárak könnyen feltörhetőek, és bizony fel is törik őket. Nem is gondolnánk, hogy az olcsó zárakt, akár 5 másodperc alatt is fel lehet törni. A drágább zárak sem feltörhetetlenek persze, de lényegesen időigényesebb és zajosabb feltörni őket, így a betörők ezekkel ritkábban próbálkoznak. Az Elzett pedig minőségi zárakat készít, így érdemes inkább ezeket választani.

Amit egy minőségi zár tud, egy silány pedig nem

Érdemes alaposan megfigyelni, hogy milyen egy minőségi zár és milyen egy olcsóbb fajta. Az olcsó fajták általában csak egy ponton záródnak, míg a minőségi zárak több ponton, így is jobban védik az ajtót. A másik, amiben nagy különbségek vannak, az a zárak anyagának minősége. Az Elzett zárai strapabírók, tehát egy kis vegyszer meg sem kottyan nekik, de a feszegetés sem. Emellett a drágább zárak védelemmel is el vannak látva, és ez nagy különbség az olcsó zárakhoz képest. De milyen védelemről is van szó?

Természetesen betörés elleni védelem. A minőségi zárak ugyanis leggyakrabban már el vannak látva bizonyos védelemmel a legelterjedtebb zárfeltörési módszerek ellen, mint a zárfeltúrás, a zártörés vagy a fésűzés. Ennek köszönhetően jóval nehezebb őket kinyitni, mint az olcsó zárakat. Emellett a lakásbiztosításhoz is ezeket fogadják el.