Elzett zárak Budapesten

Az Elzett zárakat többnyire zárszaküzletekben találjuk meg, abból is a legszélesebb választékban, a budapesti Kulcskirályban. Ez az üzlet a belváros közepén található, a Nyugati térnél.

Milyen Elzett zárakat lehet vásárolni? Ha Elzett zár cseréjében gondolkozunk, fontos a régi darabot kiszerelni, és elvinni egy zárszaküzletbe. Amennyiben még használatban van a zár, akkor kiszerelés után egy centivel körbe mérni, és a méreteket vagy lefényképezni, vagy pontosan lerajzolni. A rajz minden esetben tartalmazzon olyan méreteket, amikből egyértelműen be lehet azonosítani a zárat. Ezután visszaszerelhető, és továbbra is lehet használni.

Elzett zár katalógusból is lehet választani zárat. Ha valamilyen honlapon lát egy Elzett zárat az interneten, készítsen képernyőfotót, általában a zár cikkszáma is fellelhető mellette.

Elzett zárbetét Budapesten

A zárak között megkülönböztetünk bevésőzárakat és zárbetéteket.

Az Elzett zárbetétek méltán népszerűek, nagyon nagy számban vannak jelen a hazai zárpiacon. A Kulcskirály Elzett zárakra is szakosodva van, választékunk páratlan, a zárbetétek közül pedig minden méret és típusa megtalálható.

A legnépszerűbb Elzett zárbetétek a következők:

  • 751 3k – réz zárbetét
  • X-6 Seclox zárbetét – ez kb. az Abus D6-nak felel meg
  • X-11 zárbetét – 5 kulcsos, fúrás- és savazás ellenvédett, MABISZ-os zárbetét
  • Gege pExtra zárbetét – másolásvédett kulcsok, fő- és vezérkulcsos zárrendszerek készítésére alkalmas
  • Kaba Expert – csúcsminőségű zárbetét, MABISZ 6-os minősítéssel

Méret és darabszám függvényében, mindegyik típus elérhető a budapesti Kulcskirály zárszaküzletben.

Biztonsági Elzett zárak, többpontos zárak, vasalatok

Elzett zárakból is széles választékban találni olyan ajtóvasalatot, ami kilincsműködtetésű.

Két Elzett zártípus fordul elő leginkább:

  • 3477 – többpontos „sofa” ajtózár, ez leginkább 10-15 évvel ezelőtti fa ajtókban található, és három különböző zárócsappal létezik. 1. Teljesen teli görgők, 3 db , 2. Gomba fejű zárócsapok , 3db 3. –as hosszúkás csappal ellátott biztonsági ajtózár.
  • Elzett Multisoft, ez folyamatos fejlesztés alatt áll, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy az elérhető méretválasztékot igyekeznek a lehető legszélesebbre tenni. Szintén csak kilincsemelős változata létezik, viszont ez 25 mm dorn mérettől egészen 55 mm-ig elérhető. A kilincs és zár közötti távolság 92 mm, míg a görgők száma a legtöbb esetben 4 db, de vannak eltérő kivitelek, például 2 görgő és két táska.

Az Elzett zárak piaca évről évre növekszik, az újdonságok pedig itt is elérhetővé válnak.

Ilyen újdonság, a MAGNETIC zárcsalád.

Ezeknek a záraknak a csapdanyelve nem hagyományos zárnyelv, hanem egy mágneses nyelv. Ennek előnye, hogy az ajtó csukása teljesen hangtalanul, csapódásmentesen tud záródni. Ez többnyire már egy luxus lakás esetében, vagy egy igényesebb szálloda, hotel esetében lényeges szempont.

Ezeknek a Magnetic záraknak a paramétereit itt megtalálja.

http://www.euro-elzett.hu/termekcsoportok/beveso-zarak-fa-ajtokhoz/667-magnetic/

Lényeges, hogy az asztalos igényes és szép munkát készítsen, amikor ezeket a zárakat és a zárfogadókat bevési.

Mennyibe kerül az Elzett zár?

Ez olyan kérdés, mint mennyibe kerül egy cipő? Nem lehet rá válaszolni, mert ismerni kell a pontos méreteket, ami alapján a típust be lehet azonosítani.

Mennyi garancia vonatkozik egy Elzett zárra?  Legalább egy év, de a gyártó sok esetben vállalja ennek a többszörösét. A garancia minden esetben a rendeltetésszerű használatból eredő meghibásodásokra vonatkozik. Nem garanciális hiba, ha a zárat nem a kilinccsel nyitjuk ki, hanem a kulccsal, és valami előbb-utóbb tönkremegy. A zárcsere ebben az esetben a vevő pénztárcáját terheli.

Lehet-e elzett zár helyére más zárat beszerelni?  Ezt megint két részre kell bontani.

  • Elzett hengerzárbetét esetén természetesen lehet, bármilyen úgynevezett europrofilos (európai szabványú) zárbetéttel ki lehet váltani, számtalan európai és izraeli zárgyártó termékei közül lehet választani.
  • A zárszerkezet esetében bonyolultabb a dolog, a legtöbb esetben minden zárnak külön szabványmérete van.

Erre egy példa: a soproni tollas kulcsos Lővér zár helyére, csak komoly asztalos munkával lehet egy 3420-as soproni zárat beszerelni. A méreteik teljesen különbözőek, és a hozzá tartozó egyéb kilincset, zárcímkét, stb. is cserélni kell a munkálatok során. Ha szépen akarjuk megcsinálni, még festőre is szükségünk lehet.

De ilyen átalakítás előfordulhat egy kapun is, amiben egy régi, rossz portálzárat szeretnénk egy modernebb szerkezetre cserélni, ott lakatos munkára kell számítani.

Hol tudok Elzett kulcsot másoltatni?

Elzett kulcsmásoló Budapesten a legjobb helyen, a Nyugati mellett, a Bajcsy-Zs. úti Kulcskirály zárszaküzletben.

Készleten tartunk több mint 200 féle kész soproni tollas kulcsot, és több ezer Elzett zárbetéthez tartozó fogazott kulcsot.

A Kulcskirály kulcsmásolói minden Elzett kulcsra garanciát vállalnak, társasházak részére pedig régi hozott kulcsra zárbetét kódolunk.

De nem csak másolni tudunk, ha elhozza régi zárját, amihez nincs kulcs (itt legfőképpen a tollas kulcsos zárakra gondolunk) rövid idő alatt elkészítjük hozzá a megfelelő kulcsot, így meg tud menteni egy teljesen jól működő zárat.

Üzletünk elérhetősége, email-címe, nyitva tartása a kapcsolat menüpont alatt található, ide kattintva elérhetőek vagyunk!