Elzett zárak az irodai széfekre

Széfre alapvetően nem szükség egy átlagos háztartásban, viszont egy irodában már annál gyakrabban fordul elő. Számos dolog kerülhet a széfbe, pénz, fontos iratok, de léteznek olyan foglalkozások, hol a vegyszerraktárt kell kóddal ellátni, hogy illetéktelenek ne juthassanak be.

Az ilyen esetekben is zárra lesz szükség, hozzá pedig egy kódra vagy kulcsra. Vannak ma is még kulcsos széfek, de egyre elterjedtebbek a kóddal ellátott fajták. Az Elzett zárak kínálatában is találhatunk széfzárakat, nemcsak olyanokat, amelyek a bejárati ajtókra való.

Amikor széfzárban gondolkodunk, mindig érdemes szem előtt tartani, hogy mennyire fontos a széf biztonsága, és hogy ki elől akarjuk zárva tartani. Ha például egy otthoni széfről van szó, mert a munkahelyünk egyben az otthonunk is, és csak a gyerekek elől szeretnénk távol tartani bizonyos dolgokat, iratokat, akkor nem szükséges a legmodernebb dolgokban gondolkodni, akár egy kulcsos szép is elegendő lehet. Ha viszont már értékeket teszünk a házi széfbe, vagy az irodaiba, akkor már érdemes a bonyolultabb, kódos megoldásokat választani.

Milyen zár kerülhet fel egy széfre?

Az Elzett zárak esetén is többféle megoldásban gondolkodhatunk, hiszen többféle megoldást kínálnak számunkra. Egyrészt el kell döntenünk, hogy milyen tápellátása legyen a kódzáras széfünknek. Ez lehet akkumulátoros, hálózati tápegységes, de akár szünetmentes tápegység is. Ez utóbbi biztonságosabb, ugyanis így egy áramszünet vagy egy hálózati áram elvégése, blokkolás nem fogja kinyitni a széfet. Zártestből is többféle van, annak függvényében válasszunk, hogy mennyire kell tartanunk egy esetleges feltöréstől.

A kód estében is több lehetőségünk van. Lesz egy mesterkód, amivel nyitni és vezérelni tudjuk a széfet, emellett azonban több felhasználókódot is megadhatunk. A bonyolultabb szerkezeteknél vissza tudjuk keresni, hogy melyik kóddal nyitották ki utoljára a széfet, így egy esetleges vállalati lopást is lefülelhetünk, ha szükséges. Persze a legtöbb esetben erre nincs szükség.