Elzett zár beltéri ajtóra is

Ahogyan minden más esetében, úgy a zárak tekintetében is vannak márkák, melyek megbízhatóságot jelentenek, és érdemes mellettük letenni a voksunkat. Az Elzett zárak is meglehetősen ismertek és népszerűek, sokan választják is őket a bejárati ajtajukra. Legyen fa, fém vagy műanyag ajtó, az Elzett zárak kínálatában bőven találunk lehetőséget. Kiegészítő zárak is akadnak a kínálatban, hiszen tolózárakat is gyártanak. Ugyanakkor nemcsak bejárati ajtóra választhatunk Elzett zárat, mert a kínálat itt még egyáltalán nem áll meg.

Az Elzett széfekre is gyárt zárat, de lakatok is akadnak a kínálatában. De ha csak az ajtóknál maraduk, beltéri ajtókra is választhatunk zárat az Elzett kínálatából. Bár a kínálatban főleg minőségi PZ zárakat találunk, ilyen fajta zár nemcsak a bejárati ajtóra lehet jó. Sokan választanak ilyen zárat a dolgozószoba ajtajára, de a fürdőre és WC-re is kerülhet fel ilyen zár. Vészfunkcióval kombinált Elzett zárak is léteznek, de többféle típus és fajta, melyek beltéri ugyanolyan jók, mint a bejárati ajtókra. De beltéri ajtózár nemcsak a magánotthonok elengedhetetlen kelléke.

Főkulcs rendszerrel is kombinálhatóak az Elzett zárak

Irodákban, hotelekben, panziókban talán még fontosabb a minőségi beltéri ajtózár, hiszen ilyen esetekben nagyon fontos, hogy ne lehessen a zárat olyan könnyen kinyitni vagy feltörni, és csak annak legyen kulcsa, akinek abban a helyiségben dolga van. Az Elzett zárakat a hotelek, panziók és apartmanok esetében is gyakran választják, akárcsak irodaházak esetében. Ennek egyrészt a jó minőség az oka, másrészt viszont az, hogy az Elzett zárak közül több is kombinálható főkulcs-rendszerrel, ami a felsorolt esetekben meglehetősen elterjedt megoldás.

A főkulcs-rendszer lényege, hogy minden helyiség saját kulccsal nyílik, vagy akár saját kulcskártyákkal, ha hotelekről van szó, ám létezik egy úgynevezett mesterkulcs, mely minden ajtót kinyit, ami a rendszerhez csatlakozik. Ez a mesterkulcs vagy a takarító személyzetnél van, de lehet a főnöknél vagy vészhelyzet esetére a recepción.