Elzett XT hengerzárbetét

elzett, elzettzár, elzett zár, zárcsere, kulcsmásolásAz Elzett XT elnevezésű zárbetétje 5 csapos, 3 kulccsal rendelkező zárbetét, amelyet a Soproni Elzett a szlovén Titan gyárral gyártat. Tehát ez már nem Magyarországon készül.

A Kulcskirály szaküzletben ez a zárbetét megvásárolható, de raktáron csak a 30x30 mm-es alapméretben tartjuk. A zárbetét anyaga sárgaréz, a felülete fényes nikkellel van bevonva. A zárbetéthez tartozó kulcsok, szintén felületkezeltek, vas alapanyagúak.

Az egyszerűsége miatt, ez egy hosszú élettartamú, strapabíró zárbetét. A zár csomagolása tartalmaz még egy M5x60mm hosszú, süllyesztett fejű csavart. Ezzel a csavarral lehet a zárbetétet az ajtóba rögzíteni.

Az Elzett zárbetét méretét érdemes mindig úgy kiválasztani, hogy az lehetőleg ne lógjon túl a kilincs címkéjén túl sokkal. A kb. 2-3 mm-es kilógás a külső oldalon még megengedhető, az 1 cm vagy annál több, viszont már könnyen a zárbetét eltöréséhez vezethet, amely egy igen gyakori betörési módszer. Ezzel a módszerrel könnyen és gyorsan nyitható az ajtó, így erre figyeljenek oda!

Minden Elzett XT kulcsot, gyári nyerskulcsra tudunk másolni. Nálunk, a Kulcskirályban, a mennyiség nem akadály, pár perc alatt elkészítjük a pontos, precíz Elzett kulcsmásolatokat. A kulcsmásolás megvárható és garanciális!

Üzletünkben lehetőség van az Elzett zárbetétek összekódolására is. Ez azt jelenti, hogy akár 3-4, vagy bármennyi zárbetétet egyféle kulcsra programozunk. Ha van egy vagy több társasház, közös kapu, tároló, folyosó ajtó, azokat a zárakat mind egységesíteni lehet. Sőt, még lakatot is lehet rákódolni! Így az összes zárat tudják egy kulccsal nyitni, nem kell a sok kulcsot cipelni, nem fognak összekeveredni a kulcsok, stb. Nagyon kényelmes megoldás, és kulcselhagyás esetén is könnyen megoldható a pótlása, vagy a szomszéd kulcsáról történő kulcsmásolása.

Az Elzett XT zárbetét azonban, a minősége miatt, nem alkalmas komolyabban őrzött helyek lezárására. Nem rendelkezik különösebb védelemmel a zárbetét, a kulcsai is könnyedén és szabadon másolhatóak. Nincs benne fúrásvédelem, sem semmilyen extra biztonság. Ennek alapján lakások ajtóiba nem ajánljuk, de kertkapuba, tárolók ajtóiba, lépcsőházi rácsokba egyaránt alkalmas.

Kültérben és beltérben is egyaránt megbízhatóan működik. Nem probléma számára semmilyen szélsőséges időjárás.

A 30x30 mm mérettől, az 50/70 mm-es méretig rendelhető az Elzett XT, a nagyobb méretek szállítási határideje, 1-2 hét.

Az európai szabványoknak ez a zárbetét teljes mértékben megfelel, ezért is hívjuk euro-profilú hengerzárnak (EN1303, DIN 18252). Magyarországon töretlenül népszerű termék!