Elzett Tutius lakat

Ezt a lakattípust több mint 50 éve gyártja az Elzett és a kezdetektől fogva megvásárolható volt a Kulcskirály szaküzletben. Alapesetben négyféle Tutius lakatot különböztetünk meg, három különböző méretet és a negyedik pedig egy hosszított kengyelszárral rendelkező lakat.

Ezek a lakatok sárgaréz alapanyagból készülnek, a külső ház tehát réz, ez ellenáll a külső időjárási körülményeknek. A belső mozgó alkatrészek, mint a rugók és a csapok pedig sav- és rozsdamentes acélból vannak. A budapesti Elzett Művek már nagyon régen megszűnt, de természetesen jogutóddal, így a terméket folyamatosan lehetett vásárolni. Az Elzett lakatról is elmondható, hogy “Hungarikum”, akár csak a Gogi vagy a Tuto lakat.

Az Elzett Tutius lakatok méreteit sok helyen meg lehet találni, így könnyen be lehet azonosítani, hogy melyik méretre van szükségünk. A lakatokat 2048-as jelöléssel számozzák és ez után kerül oda a méretre vonatkozó szám. A legkisebb Tutius lakat a 35-ös, ennek a jelölése a 2048/35 – a 35-ös szám a lakatház teljes szélességét jelöli. A következő méret a 45-ös, ez a lakat a leginkább fogyó méret, ennek a kulcsait már zárbetéthez is hozzá lehet programozni. A legnagyobb Tutius lakat a 2048/55 – a ház szélessége 55 mm, viszont ennek nem növekedik a kulcs mérete, tehát ezt a lakatot is lehet azonos zárlatban kérni akár a 2048/45 vagy bármilyen Elzett zárbetéttel.

Elzett Tutius lakatok árai

Nem tudnak olyan olcsók lenni, mint a kínai öntöttvas lakatok, mivel a sárgaréz egy drága nemes fém, nagyon sok jó tulajdonsággal. Minőségben nem találkoztunk hibás Elzett lakattal az elmúlt húsz évben, így azt mondhatjuk, hogy nagyon jó minőséget vásárol, aki ezt a terméket választja. Lényegesen kevesebb lakat készül az Elzettből, mint a kínai lakatokból, mivel azokat a világ minden tájára szállítják, és sokkal nagyobb mennyiségben állítják elő. Lényeges különbség azonban, hogy a sárgarézből készült Elzett lakatok időjárás-állók, míg a kínai lakatok inkább szezonálisak, és egy év után már nem működnek a saját kulcsaikkal sem. De annyira olcsók, hogy ez sok embert nem zavar, inkább évente vásárol egy új lakatot ahelyett, hogy egyszer venne egy jobb minőségű Elzett lakatot.

Kiknek ajánljuk az Elzett lakatokat?

Sok esetben ezeket nagy mennyiségben rendelik meg tőlünk, azonos zárlatban vagy főkulcsos rendszerben. Egy olyan helyen, ahol van több száz öltözőszekrény van, legyen az edzőterem vagy egy gyártelep, lényeges, hogy minden szekrény nyitható legyen, ne kelljen levágni lakatot és eldobni azért, mert valaki elvesztette a kulcsát. Az Elzett Tutius lakatok tökéletesen megoldják ezt a feladatot.

Az Elzett lakat működése azért érdekes, mert az összes zárásához szükséges a kulcs. Sok lakat egyszerűen kulcs nélkül is összepattintható, míg az Elzett nem és van, hogy kifejezetten ezt keresik. Az Elzett Tutius lakatok csak a kulccsal együtt zárhatóak. A kengyel nem ugró kengyel, így a nyitásához nem elég csak a kulcsot elfordítani, hanem ki is kell húzni a házból a lakat szárát. Ezzel is egyszerűsödik a szerkezet és kevésbé hibásodik meg.

A Kulcskirály folyamatosan több száz lakatot tart raktáron, és ezekből bármikor tud rendszereket is készíteni.

Tutius lakat kulcsmásolás nálunk természetesen nem probléma, de azt gondoljuk, sehol máshol sem. Mivel a kulcsai megegyeznek a sima Elzett zárbetét kulcsaival, így könnyedén és olcsón elkészíthető a kulcsmásolat! Lényeges különbség, hogy a kínai lakatok kulcsaihoz képest is sokkal olcsóbban lehet Elzett lakatkulcsot másoltatni!

Tutius lakat értékesítés és kulcsmásolás a Kulcskirályban!

06-1-312-2064